Fodsmerte

Vores fødder består af ikke kun seksogtyve knogler og treogtredive led, men også mere end 100 muskler, ledbånd og sener (1). De har ikke kun ansvaret for at drive vores ben frem, men fungerer også som støddæmpere. Da de har til opgave at bære på vores kropsvægt hele dagen lang, er det ingen overraskelse, at de er modtagelige for smerte. Fodsmerter kan variere i natur og sværhedsgrad, og det er ingen overraskelse, at smerter oven på foden eller smerter under foden kan gøre det svært at udføre dine daglige aktiviteter (1). Ømme og trætte områder på dine fødder er ubehagelige og kan hæmme dine skovalg.

Hælsmerte

Hvis du oplever smerter i din hæl, kan du lide af plantar fasciitis. Dette er en irritation af det hårde vævsbånd (fascia), der løber gennem bunden af foden og forbinder hælknoglen med tæerne (4). Smerten har en tendens til at udvikle sig gradvist og er mest smertefuld, når du står ud af sengen om morgenen og sidst på dagen. Du kan også opleve smerter og ømhed på bagsiden af din hæl, dette kan skyldes betændelse i akillessenen, som hæfter lægmusklen fast på hælknoglen. Når du oplever hælsmerter bør du overveje at hvile hælen, strække ud og bære behagelige sko for at lindre smerten.

Vabler og ligtorne

Sko med dårlig pasform kan forårsage friktion og for stort tryk på huden, hvilket fører til vabler og ligtorne. Begge tilstande kan give anledning til smerter og ubehag, når du står eller går. Ofte vil vabler heles naturligt på få dage og uden lægehjælp. Ubehag fra ligtorne kan lindres ved at bære mere komfortable sko kombineret med det brede udvalg af produkter, der er tilgængelige hos Scholl. Et besøg hos fodterapeuten er påkrævet, hvis symptomerne fortsætter.

Smerte i fodballen (Metatarsalgia)

Metatarsalgi er den medicinske betegnelse for smerter i fodballen eller mellemfoden. De metatarsale knogler forbinder tæerne med foden. Som en tommelfingerregel kan enhver aktivitet, der kan lægge for stort pres på din fod, forårsage smerter, herunder anstrengende aktiviteter såsom løb og hop, dårligt passende fodtøj eller overvægt. Lad ikke ømhed afholde dig fra at gå rundt til dine daglige aktiviteter, udforsk det brede udvalg af Scholl-produkter for at hjælpe dig med dit ubehag.

Læs altid etiketten. Brug kun som anvist. Hvis symptomerne fortsætter, skal du kontakte din læge.

Scroll to Top