Fodgymnastik

Få fødderne i gang med denne træningsrutine!

1. Start med at stå oprejst og afbalancere din vægt. Flyt din kropsvægt over på dine hæle, og krøl derefter tæerne sammen. Ret dem ud og gentag 10 gange. Denne øvelse er god til generel styrke, men også til at lindre kramper i tæer eller i fodsålen.

2. Sæt den ene fod på et håndklæde på gulvet. Træk i håndklædet ved at tage fat i det med tæerne. Gentag fem gange og skift fod. Når din fod er vant til denne øvelse, kan du øge indsatsen ved at lægge en bog eller lignende tung genstand på håndklædet.

3. Sæt dig på en stol eller skammel og brug din fodsål til at gnide skinnebenet på det modsatte ben, startende fra knæet ned til anklen og omvendt. Gentag 20 gange. Det hjælper med at lindre spændinger omkring skinnebenet og øger fleksibiliteten af foden, der udfører massagen.

4. Rul en bold under din fod i to minutter. Denne handling masserer bunden af foden og kan lindre ubehag og spændinger i læg og svang.

5. Læg dig på gulvet og hvil et ben på en pude på højde med din læg. Drej din fod 10 gange med uret og derefter mod uret. Gentag med den anden fod.

6. Start fra samme position som trin 5, forestil dig, at din storetå er en blyant og “skriv” tallene fra 1 til 10. Prøv dette med begge fødder.

7. Fra startpositionen for øvelse 5 skal du holde din fod i lodret position (tæerne op, hælen ned). Bøj anklen, peg tæerne mod dig selv, og gentag derefter i den modsatte retning. Gentag 10 gange.

8. Afslut øvelserne ved at rejse dig op, og hæve og sænke dig på tæerne (med fødderne samlet) 10 gange.

Scroll to Top