Tørre fødder

Tørre fødder

Det er vigtigt at du passer på dine fødder- især huden på dine fødder skal du være opmærksom på. Døjer du med tørre fødder kan det resultere i at du får hælrevner eller andre fodlidelser. I denne artikel kommer du til at blive klogere om tør hud på fødderne, og hvad du kan gøre for at pleje dine fødder.

Tør hud på fødderne?

Nu er det tid til at sige farvel til tør hud på dine fødder. Du behøver ikke længere at være flov over din fødder, her kan du finde ud af, hvordan du får dine fødder til at føles bløde og lækre, så du igen kan være stolt over at vise dine fødder frem.

Hvad er tør hud, hvorfor får man tør hud og hvordan kan det behandles?

Vi bruger mange timer stående på vores fødder hver dag, så det kommer ikke som nogle overraskelse at huden på fødderne kan blive øm og dehydreret. Dette efterlader huden på fødderne tør, ru og til tider revnet.

Tørre fødder kan være relateret til manglende fugt i huden. Dette kan skyldes ting som overdrevet badning i for varmt vand, hvis man bruger for meget sæbe eller hvis fødderne udsættes for tør luft og vind, især når vejret er koldt. Andre årsager omfatter overvægt, ubehagelige sko der gnaver eller hvis man står op for længe ad gangen. 

Hvis du vil have bløde fødder og undgå tør hud på dine fødder, så er det vigtigt at tage sig tid til at pleje dem ordentligt. Sørg for at eksfoliere huden, for at fjerne døde hudceller. Det kan du blandt andet gøre ved at bruge en hamphandske og blidt massere dine fødder i badet. Eller du kan bruge en saltscrub til at fjerne døde hudceller. 

Når du har været i bad og har tørret dine fødder godt kan du efterfølgende bruge en fugtighedscreme, som skal anvendes dagligt for at holde huden på fødderne fugtet og blød. Fugtighedscremen vil også forebygge mod hælrevner, som er forårsaget af det pres der bliver placeret på den tørre hud på hælen, når man går.

Scholl tip til bløde fødder

Prøv det her! For at få bløde, smukke fødder, kan du anvende Scholl Fugtighedscreme til tør hud. Påfør cremen dagligt, for at bibeholde fødderne silkebløde. For ekstra blødhed, kan du anvende Scholl Velvet Smooth Natcreme hver nat før du går i seng, på den måde får du smukke og bløde fødder hele året rundt!

Smukke fødder

Følg vores guide til smukke fødder for at mindske chancerne for at få tørre fødder, ved hjælpe at tips og en masse kærlighed, pleje og opmærksomhed. Du kan også prøve en gør-det-selv-pedicure, hvilket er en perfekt mulighed for at slappe lidt af, mens du passer på din krop og sørger for at dine fødder har det godt.

Lær mere om Scholls fodplejeprodukter til tørre fødder