Hård hud


Hvad er hård hud?

Huden er kroppens største organ, og det er derfor vigtigt at vi passer på den hele vores liv. Vores hud er særligt udsat fra elementer udefra som sol, temperatur, tøj og sko. Huden består af tre lag: overhud, læderhud og underhud. Når du får hård hud, er på grund af at overhuden blev tykkere. Områder med hård hud er som regel gullige og runde, større end ligtorne og med krydsede linjer på hudens overflade. De dannes på tæernes overside og ydre kanter, på fodballerne og bag på hælene, og de skyldes vedvarende pres og tryk på foden. De giver som regel en udbredt brændende følelse i stedet for den akutte smerte, som skyldes ligtorne.

Hård hud er ganske almindeligt og kan forekomme på både hænder og fødder. Det er især mennesker, der har hårdt fysisk arbejde, der får hård hud. Dette skyldes at huden er udsat for slid og belastninger, og derfor dannes der hård hud som et beskyttende lag.

Sådan fjernes hård hud

Fysisk fjernelse af huden er en almindelig løsning på behandling af hård hud – hudfile er ideelle til dette – og beskyttende plastre af latex eller filt er effektive til lindring af ubehaget. Brug Scholl Velvet Smooth Elektronisk Fodfil med diamantkrystaller for at få dejligt bløde og professionelt behandlede fødder – det elektroniske apparats ruller fjerner forsigtigt områder med hård hud. 

Når du har fjernet den hårde hud, er det vigtigt at du får tilføjet din hud masser af fugt til dine fødder. Scholl fugtighedscremer er udviklet specielt til fødderne. Alt efter dit behov, kan du selv vælge, om du helst vil smøre dine fødder ind om morgenen, eller om du helst vil gøre det om aftenen.

Andre hudproblemer end hård hud

Selvom at du passer godt på din hud, kan du i løbet af livet, få problemer med den. Scholl har udviklet produkter, der kan lindre og behandle mange hudproblemer som: hård hud, behandling af ligtorne, behandling af neglesvamp og behandling af fodsvamp.

Derudover har Scholl også udviklet produkter, der kan afhjælpe hælsmerter. Det er vores gel active indlægssåler, som du kan få både til hverdag, sport, arbejde og stiletter.

Lær mere om plejeprodukter til hård hud fra Scholl