Hælrevner

Din hud er ligesom et skjold; Den beskytter dig mod snavs og infektioner – men huden kan ikke beskytte dig ordentligt, hvis den er skadet. Revnede hæle er en ubehagelig lidelse. Det er smertefuldt, og kan skade din selvtillid.

Revnede hæle er små revner i huden omkring hælen – find ud af hvordan fugt og simple tricks kan hjælpe.

Hvorfor revner hæle?

Hælrevner er revner i huden omkring hælen. Der kommer belastning på hælen fra ens kropsvægt mens man står eller går, det gør at huden skal strække sig en smule. En blanding af tørhed og belastning på hælen kan resultere i revnede hæle, da huden ikke kan opretholde sit fugtighedsniveau og i sidste ende bliver skrøbelig.

Lær mere om fodplejeprodukter til revnede hæle fra Scholl

Hvad er symptomerne for revnede hæle?

I det indledende stadie, begynder hælen at føles stram, når den placeres under enhver form for belastning. Tørhed, kløen og ømhed i huden er ofte de første tegn på problemet. Det berørte område kan blive gult eller brunt og har en tendens til at hærde betydeligt.

I mere fremskredne stadier kan hælen blive så tør at den bliver hvid, gullig eller rød i farven og begynder at skalle. Revnerne kan blive så dybe at selv noget så simpelt som at gå, bliver en vanskelig opgave. Hvis hælen ikke kommer i behandling, kan hælen i værste fald begynde at bløde og kan få en infektion.

Hvad forårsager hælrevner?

Dehydreret hud er en af de hyppigste årsager til revnet hud. Når fugten er forsvundet, begynder hælen at producere et tykt lag med hård hud som beskyttelse. Huden bliver derved forhindret i at hele ordentligt.

I begyndelsen virker revnet hud måske som en mindre bekymring, men over tid kan det resultere i smerter når man går, hvis det ikke bliver behandlet med det samme. I mere fremskredne stadier kan revnede hæle klø, gøre ondt og begynde at bløde når der kommer belastning. Der er flere mulige årsager til hælrevner. Overvej dine nuværende vaner, og hvis du kan genkende noget nedenfor, der kan påvirke dig, så prøv at ændre disse vaner. Her er de mest almindelige årsager, der kan føre til hælrevner:

 • Mangel på fugt – Den hyppigste årsag til hælrevner. Huden under din fod er ofte tør, hård og sprukken. Det skyldes at huden omkring hælen har få svedkirtler. Fedt hjælper huden med at blive blød og undgå at blive tør. Hvis din hud er tør, så revner huden hurtigere grundet mindre elasticitet og kan forværre de nedenstående.
 • Mangler – Mangel på vitaminer, minarealer og zink i din kost kan påvirke dit helbred.
 • Belastning – At stå op i lang tid på arbejdet eller hjemme.
 • Aldrende hud – Tyk, tør og skællet hud mister elasticiteten med alderen, og revner kan dermed forekomme oftere med alderen.
 • Fedme – Din vægt øger belastningen på fedtpuden under hælen. Det får huden til at udvide sig og hvis huden mangler fleksibilitet, så kan det resultere i hælrevner.
 • Åbent fodtøj – Åbne sandaler eller sko kan få fodens fedtpuder til at udvide sig, hvor det giver risiko for revner i hælen. Derfor er det vigtigt at tage sig godt af sine fødder, hvis man ofte går med åbent fodtøj.
 • Hygiejne - Uhygiejniske forhold kan være en yderligere årsag. Sørg for at vaske og tørre fødderne grundigt.
 • Vand - Vand kan fjerne naturlige olier fra huden og kan forlade huden hård og tør. Hvis man i længere tid står i fugtige områder, som f.eks. et badeværelse, kan det forårsage tørre og revnede hæle.
 • Dårligt passende sko – Hvis man står op længe eller ændrer sin gang grundet ubehagelige sko, kan resultere i revnede hæle.
 • Genetik - Naturligt tør eller tyk tør hud (hård hud) omkring hælen kan være en genetisk årsag til revnede hæle.

Sådan behandler du hælrevner

Der findes forskellige midler til at behandle tørre fødder og revnede hæle. For revnede hæle, prøv en behandling med fugtgivende creme. Regelmæssige brug af en fodfil kan også hjælpe dig med at få glatte og bløde hæle. Hvis en revne er meget dyb eller smertefuld, bør du se din læge.

Hvad kan jeg gøre for at undgå hælrevner?

Når det kommer til hælrevner, er det altid bedre at tage vare på dine fødder end at skulle udbedre skaden. Det er vigtigt, at du giver dine fødder den samme omhu og opmærksomhed, som du ville give resten af ​​din krop. For eksempel skal du sørge for at være hydreret for at hjælpe med at fugtiggøre din krop. Prøv Scholls creme til revnede hæle med Active Repair K+, der hjælper til at genoprette ru, tørre og revnede hæle 

 • Blødgør hård hud hurtigt ved at bløde fødderne i varmt vand.
 • Husk at bære sko, der beskytter og støtter foden og undgå sko, der sidder for løst eller tæt.
 • Begræns åbent fodtøj så meget som muligt. Dette skyldes, at lukket fodtøj vil hjælpe din hud med at bevare sin fugtighed.
 • Brug Scholl: En effektiv måde at forhindre dannelsen af revnet hud på er ved hjælp af en fugtighedscreme. 

Hvis du opdager, at dine symptomer varer ved, selv efter behandling, skal du tale med en læge eller dermatolog for at afgøre, om der kan være andre mulige årsager eller underliggende sundhedsproblemer.

Lær mere om fodplejeprodukter til revnede hæle fra Scholl

 BRUG KUN SOM ANVIST. HVIS DER OPSTÅR SYMPTOMER, SE DIN LÆGE.