Transpiration og fodlugt

Lugtende fødder kan ske for alle, men nogle er mere disponible end andre, men hvorfor?

Din kone, mand, bedste ven, din kollega eller endda dig selv. Fodlugt er sjældent diskret og kan sprede sig i et rum på et øjeblik, hvis du har været på farten hele dagen. Det kan være pinligt og skadeligt for alles selvtillid, der giver en følelse af frygt og påvirker dit valg af fodtøj.

Forlegenhed skyldes ofte sved, men sved er ikke den eneste årsag til dårlig lugt. Bakterier kan opstå i dine sko, hvis man ikke er omhyggelig med svedreducerende produkter.

Scholl Fresh Step Antiperspirant fodspray & Scholl Step skospray behandler direkte problemer med svedige fødder og stopper sporene af dårlig lugt.


Hvorfor sveder fødderne?

Der er omkring 250.000 svedkirtler på fødderne – mere end nogen anden del af kroppen. Sved er helt naturlig og holder huden blød og fleksibel og regulerer føddernes temperatur. Alle kan få svedige fødder, men folk der er på farten hele dagen, eller som er pressede er mere tilbøjelige til at døje med svedige fødder end andre. Begge fødder kan producere så meget som en kvart liter sved om dagen, hvilket giver det perfekte miljø for bakterier, der trives i varme og fugtige forhold.


Kan fodsved forårsage dårlig lugt?

Folk tror ofte, at sved er årsagen til dårlige lugte, men det er ikke tilfældet. Lugt produceres af bakterier, der vokser i sko på grund af varme og fugtighed. De angriber svedmolekyler, der dekomponerer dem og genererer den dårlige lugt.


Sådan forebygger du dårlig fodlugt

At tage sig af overdreven sved:

  • Brug sokker fremstillet af naturmaterialer som bomuld og sko, der gør det muligt for dine fødder at ånde for at reducere væksten af bakterier, der forårsager dårlig lugt.
  • Hvis du har stædig sved kan en antiperspirant spray hjælpe, men også skohygiejne er vigtig. Prøv at bruge en spray deodorant til sko eller indlægssåler lavet af aktivt kul for at eliminere dårlig lugt. Prøv også at skifte sko, så de har en dag til at tørre, før du bruger dem igen.
  • Prøv også at holde dine tånegle korte, og rengør og fjern enhver hård hud med en fodfil. Hård hud kan blive klæg og kan være grobund for bakterier.


Behandl dårlig fodlugt med Scholl

Scholl Fresh Step Antiperspirant neutraliserer lugt og reducerer fugtighed med en tørrende virkning, der giver fødderne en komplet 24 timers beskyttelse mod lugt. Det giver en let, luftig duft for at beskytte mod lugt og sikrer, at dine fødder er friske uanset hvad.

Scholl Fresh Step Skospray eliminerer hurtigt lugt og giver sko 24 timers beskyttelse mod lugt og giver friskhed. Den er også udstyret med en hurtigtørrende virkning, der forhåbentlig hurtigt gør svedige fødder til fortid.

Normalt er lugtende fødder et ufarligt problem, som vil gå væk, hvis den passende behandling anvendes. Men nogle gange kan det være et symptom på en underliggende sygdomstilstand. Hvis fodsvedsprodukter ikke hjælper, eller hvis du er bekymret for, at mængden af fodsved er for høj, så søg lægehjælp.


SCHOLL TOP TIP
: Vask dagen væk

Glem ikke at give dine fødder opmærksomhed, når du er i bad. Giv dem en god vask og tør derefter grundigt især mellem tæerne.


Scholls antiperspiranter mod fodlugt 

Se vores udvalg af produkter, der kan hjælpe dig med regulere fodsved og behandle dine svedige fødder.

LÆS ALTID ETIKETTEN. BRUG KUN SOM ANVIST. Søg læge hvis symptomerne varer ved.

 

 

Lær mere om fodplejeprodukter fra Scholl til forhindring af dårlig lugt