Scholl GelActiv Såler FAQ

1. Hvornår bør jeg bruge indlægssåler?

Scholl GelActiv indlægssåler er beregnet til trætte fødder. De giver fantastisk komfort. Everyday GelActiv indlægssåler passer til fritidssko, løbesko eller flade sko, der benyttes til at gå i eller til daglige aktiviteter, Sport GelActiv indlægssåler passer til sport, og hvis der er tale om ekstra meget belastning af fødderne i længere tid, bruges Work GelActiv indlægssåler.

2. Hvorfor tilbyder Scholl indlægssåler?

Når du står, går eller udfører andre aktiviteter med fødderne, kan de blive trætte efter et stykke tid. Scholl tilbyder indlægssåler for at forbedre komforten i dine sko og give dig affjedring dagen lang. De nye Scholl GelActiv™ indlægssåler er beregnet til daglige aktiviteter, sport og arbejde. GelActiv™-teknologien absorberer små stød og medvirker til at reducere trykket ved gang.

3. Hvorfor er der forskellige typer gel i Everyday-indlægssålen?

De forskellige typer gel absorberer effektivt små stød og medvirker til at reducere trykket ved gang og andre daglige aktiviteter. Den fastere gel støtter svang og hæl, og den blødere gel giver fantastisk affjedring og støddæmpning. Desuden sikrer den anatomiske form på GelActiv™ indlægssålerne en rigtig god komfort

4. Er indlægssålerne velegnet til børn?

Der er ingen aldersbegrænsning for brugen af GelActiv™ indlægssåler. Indlægssålerne er dog beregnet til voksne, og bør ikke benyttes i sko, der er mindre end størrelsesguiden på sålen, så støddæmpningen er placeret de rigtige steder under foden.

5. Kan jeg klippe indlægssålerne mindre, f.eks. størrelse 37?

Se venligst spørgsmålet “Kan jeg ødelægge noget, når jeg klipper i indlægssålerne?”

6. Hvilket materiale er Gel lavet af?

Gel er lavet af termoplastisk elastomer, der benyttes i en lang række produkter, herunder indlægssåler.

7. Hvad er forskellen i forhold til ortopædiske/ortotiske indlægssåler? Har disse indlægssåler også en virkning set ud fra et ortopædisk/ortotisk synspunkt?

Ortopædiske og ortotiske indlægssåler er bl.a. lavet for at kompensere for fodlidelser/fodstillingsproblemer og korrektion af forkert holdning. De medvirker til at styre eller ændre den måde, foden fungerer på, og kan støtte og lindre fodsmerter. Som udgangspunkt anbefales de af en ekspert og er ofte tilpasset, så de passer præcis til din fod.

Scholl GelActiv™ indlægssåler giver komfort dagen lang og må ikke forveksles med ortopædiske/ortotiske indlægssåler. Hvis du normalt bruger ortopædiske eller ortotiske indlægssåler, anbefaler vi, at du benytter dem i stedet.

8. Kan fødderne ånde gennem Scholl GelActiv™ Work indlægssålerne?

Work-indlægssålerne har huller i forfoden, der kan give en vis ventilation, men det afhænger af, hvilken type sko du bruger.

9. Kommer fødderne til at lugte, når jeg bruger GelActiv indlægssåler?

Brugen af GelActiv™ indlægssåler bør ikke have nogen indvirkning på fodlugt.

10. Hvem kan bruge indlægssålerne, og hvilken skostørrelse er de lavet til?

Indlægssålerne er til mænd og kvinder. Den eneske forskel er størrelsen. Indlægssålerne til kvinder passer til skostørrelse 38 til 42. Indlægssålerne til mænd passer til skostørrelse 42 til 48. Scholl GelActiv indlægssåler skal klippes til, så de får den rigtige størrelse. Brug tilskæringsguiden til at tilpasse indlægssålerne til de forskellige skostørrelser.

11. Kan jeg ødelægge noget, når jeg klipper i indlægssålerne?

Brug en skarp saks, så kanten ikke trevler. Indlægssålerne bliver ikke beskadiget, når tilskæringen foretages omhyggeligt. Klip først omkring ydersiden af stregen for at forhindre, at indlægssålen bliver for lille (da sko varierer lidt i størrelsen). Derefter kan indlægssålen tilpasses yderligere, så den passer fuldstændig.

12. Hvordan kan en indlægssål passe til forskellige skostørrelser?

Scholl GelActiv indlægssåler skal klippes til, så de får den rigtige størrelse. Klip efter stregerne, så indlægssålen passer til den pågældende skostørrelse. Detaljerede oplysninger om tilskæring af indlægssåler findes på indersiden af pakningen og på vores websted www.scholl.dk.

13. Hvordan lægger jeg indlægssålen i skoen?

Fjern de eksisterende indlægssåler og læg Scholl GelActiv -indlægssålerne i med gel-siden nedad.

14. Jeg har klippet indlægssålerne til langs stregen. Desværre passer de ikke til mine sko. Hvad kan jeg gøre?

Du kan bruge den oprindelige indlægssål fra dine sko som skabelon. Placer den oprindelige indlægssål oven på Schol GelActiv indlægssålen, og tegn omkring indlægssålen med en kuglepen. Klip derefter sålen til.

15. Er der forskel på indlægssåler til mænd og kvinder?

Den eneske forskel er størrelsen. Det betyder, at hvis du er kvinde og har brug for en større størrelse, kan du benytte indlægssåler til mænd, og hvis du er mand og har brug for en mindre størrelse, kan du benytte indlægssåler til kvinder.

16. Hvilke typer sko er indlægssålerne beregnet til? Kan jeg bruge et par indlægssåler i to forskellige par sko?

Everyday-indlægssålerne er beregnet til hverdagssko, Sport-indlægssålerne er til løbesko, og Work-indlægssålerne er til arbejdsstøvler. Du kan godt bruge et par indlægssåler i to forskellige par sko.

17. Er indlægssålerne også velegnet både sommer- og vintersko?

Scholl GelActiv™-indlægssåler er velegnet til både sommer- og vintersko.

18. Kan man bruge indlægssålerne uden sokker?

Indlægssålerne kan bruges uden sokker. Men vi anbefaler, at man bruger sokker eller strømper, så ens fødder ikke bliver svedige.

19. Kan man bruge indlægssålerne sammen med ortopædiske/ortotiske indlægssåler?

Hvis du normalt bruger ortopædiske eller ortotiske indlægssåler, anbefaler vi, at du benytter dem i stedet. Scholl GelActiv™ indlægssåler er ikke beregnet til at kompensere for forkert fodstilling men til at forbedre komforten i skoene, og man bør ikke bruge begge typer såler samtidig.

20. Kan farven på indlægssålerne smitte af på mine sko, hvis de bliver fugtige af sved?

Scholl GelActiv™ indlægssåler lever op til høje kvalitetsstandarder, og vi forventer ikke, at de smitter af på skoene.

21. Hvordan kan jeg tørre indlægssålerne, hvis de er fugtige?

Hvis Scholl GelActiv™ indlægssålerne bliver fugtige, anbefaler vi, at de tages ud af skoen og lufttørres på et tørt sted. Hvis indlægssålerne bliver beskadiget af fugt, anbefaler vi, at de ikke benyttes mere.

22. Kan jeg vaske indlægssålerne?

Indlægssålerne kan ikke vaskes i vaskemaskine. Indlægssålerne rengøres med en varm klud med sæbe på (ikke gennemblødt). Tør dem, inden de lægges tilbage i skoen.

23. Hvor længe holder indlægssålerne?

Udskift dem ved tegn på slitage. Vi anbefaler, at de udskiftes hver 4.-6. måned.