100 års erfaring


Videnskaben servicerer dine fødder

Vores grundlægger, Dr. William Mathias Scholl, ønskede at forstå føddernes struktur og funktion i forhold til kroppen – og hans begejstring og værdier lever stadig med os i dag.

 


1899

Historien begynder i Chicago i 1899, hvor William i en alder af 17 år flyttede hen for at arbejde i en lille skobutik – der specialiserede sig i behageligt fodtøj. De mange mennesker, han mødte, der havde smertefulde fodtilstande, vakte hans interesse i en sådan grad, at han begyndte på et lægestudium for at lære om den menneskelige krop. Og allervigtigst: føddernes anatomi og fysiologi.


1904

Kort tid efter at han blev uddannet som læge i 1904, i en alder af 22 år, fik han patent på sin første opfindelse: Foot-Eazer. Det var et revolutionerende produkt på det tidspunkt – et indlæg i skoen til at styrke og støtte fodvristen. I 1907 grundlagde han Scholl Manufacturing Co. Inc.


1912

William Scholl satte videnskaben i centrum for opfindelse og udvikling af produkter, og i 1912 grundlagde han Illinois College of Chiropody and Orthopaedics (læreanstalt for fodterapi og ortopædi) – som snart skulle blive den mest betydningsfulde læreanstalt på området i USA. Han tilbød gratis fodundersøgelser og oprettede også en årlig national uge for fodkomfort (Annual National Foot Comfort Week).


1920

I 1920'erne skabte han den første serie af fodtøj, der var designet til at tage hånd om fodens anatomi. Ti år senere lancerede Dr. Scholl kompressionsstrømper til lindring af hævede ankler og åreknuder. Og i 1940'erne så Dr. Scholls indlægssåler dagens lys, blev markedsført og blev snart en af virksomhedens bestsellere.


1960

I 60'erne gik alting fremad. Scholls Pescura sandaler var opbygget med en anatomisk sål i bøgetræ, der medvirkede til at forme benene, når man gik. De blev hurtigt en international succes, og kendte modeller som Twiggy og Jean Shrimpton gik i dem – og gjorde dem til et anerkendt ikon for mode og komfort. 


1968

William Scholl døde i 1968 i en alder af 86. Hans livslange mission var: "Hvordan kan vi forbedre folks komfort, helbred og velbefindende ved at pleje deres fødder?", og den blev givet videre til hans firma. Vi er stadig engageret i at pleje folks fødder i hele verden.


2004

Vi fejrede Scholls hundredårsdag med en ny varemærke-identitet, en ny generation af fodplejeprodukter og et udvalg af fodtøj, der sikrer maksimal komfort, men samtidig er moderigtige og innovative.


2008

Vi præsenterede vores nye serie af sko, der er formgivet af italienske designere, og som forhandles i førende skoforretninger. Med den rigtige balance mellem stil, komfort og teknologi har de alt det, der gør dem til sko fra Scholl.


I dag

Scholls historie fortsætter med samme passion og filosofi som hos vores grundlægger – at forbedre folks komfort, helbred og velbefindende ved at pleje deres fødder.