Lindring af trætte benTrætte og tunge ben sidst på dagen kan være resultatet af at sidde ved et skrivebord eller at stå op i lange perioder. Find ud af, hvordan trætte ben kan undgås.

Hvorfor får vi tunge, trætte ben?
Følelsen af at have tunge eller smertefulde ben skyldes primært kredsløbsproblemer. Mangel på bevægelse eller forøgelse af kropsvægt kan forårsage blodstagnation i dine lemmer. Blodtilstrømningen i dine ben kan forværres, hvis du sidder ned i længere tid ad gangen uden nogen muskelaktivitet, der kan fungere som en pumpe. Det er især tilfældet ved områder som fødderne og anklerne.

Hvad sker der i vores vener?
Venerne arbejder på at sende blodet tilbage til hjertet. Det er derfor, de har ventiler, der lader blodet flyde opad, men forhindrer det i at flyde nedad. Hvis disse ventiler ikke fungerer ordentligt, kan det give hævelse og tyngde i benene.

Hvordan kan jeg få lindring for trætte ben? 
Undgå alt, hvad der griber ind i returblodstrømmen som at sidde ned i lang tid, for stramt tøj, et meget varmt bad eller varm voksbehandling. I stedet anbefales aktiviteter som gåture, svømning og cykling til at forbedre blodcirkulationen. Om natten er det bedst at sove med benene lidt hævede og at strække dem ud så ofte som muligt.

Sæt komforten i højsædet 
Fodtøj med specielle gel-indlæg eller ortopædiske indlægssåler reducerer trykket på fodens mest følsomme områder og fremmer en bedre vægtfordeling over hele sålen.