Sig farvel til tør hud og få smukke fødder


Mange folk lider af tør hud på fødderne. Modsat andre steder på kroppen er huden på dine fødder naturligt tør, da den ikke indeholder nogle oliekirtler, så den er afhængig af tusinder af svedkirtler, der holder den fugtig. Hvis ikke du fugter din hud regelmæssigt, kan tør hud på dine fødder hurtigt forværres og blive grim, så den ikke ser sund og smuk ud. Det kan også være smertefuldt og kløende og skabe ubehag. Ved at fjerne den gamle, døde hud og fugte den nye, kan du hurtigt få dine fødder til at føle sig og se fabelagtige ud igen.

Genkend tør hud på fødderne

Tør hud på fødderne fremstår revnet og tørt, og det kan nogen gange være rødt og kløende. For det meste vil størstedelen af den tørre hud nærmere se mere hvid end gul ud (hvilket ofte er indikation på ligtornehud). Hårdheden kan variere fra grov, tør hud til smertefulde, pillede eller flagede områder og røde, kløende pletter.

Selvom alle kan lide af tør hud på fødderne, har du større sandsynlighed for at få det, jo ældre du bliver. Det kan forekomme overalt på fødderne, men det påvirker for det meste hælene, fodballen og siderne på foden.

Selvom huden på dine fødder er naturlig tør, er der mange ting, der kan gøre det værre. Nogle af de mest almindelige årsager til tør hud på fødderne er bade med meget varmt vand, hårde sæber og fjernelsen af fugt fra huden, koldt vand og tør luft (for eksempel når vi har varme og aircondition tændt), aldring og en for høj eksponering for solen.

Selvom symptomerne plejer at være milde i starten, kan de nemt forværres og udvikle sig til andre problemer, hvis ikke de behandles. Langvarende tør hud på fødderne er sværere at udbedre og håndtere, og du kan ende med tørre, revnede fødder, der er smertefulde eller endda inficerede, så det er vigtigt, at du behandler tør hud på fødderne med en regelmæssig fodplejerutine.

 

De bedste tips til blødere hud

Der er nogle simple tips til, hvordan du holder tør hud på fødderne i skak og genfugter huden, der lider.

  • Fugt dine fødder dagligt.
  • Gå med sko, der lader dine fødder ånde. Hvis du går med sandaler i varmt vejr, skal du huske, at støv og varme kan udtørre sin hud, så rens og fugt dem godt sidst på dagen.
  • Vælg bløde, behagelige sokker, da tør hud på fødderne er særligt sensitiv over for kontakt, der kan gøre fødderne tørrere og mere kløende.
  • Drik rigeligt med vand for at holde huden fugtig og prøv at forøg dit indtag af vigtige fedtstoffer (fra rapsolie, hørfrøolie, valnødder og primulaolie), der hjælper den tørre hud ved at formindske mængden af vand, der mistes gennem hudens overflade.
  • Inkluder fjernelse af tør/hård hud i din daglige skønhedsrutine for at undgå ophobning.
  • Udskift grove sæber med et produkt, der er specielt designet til tørre fødder som Scholl Velvet Smooth Fodbad, der tilføjer fugt.
  • Når dine fødder har ligget i blød, kan du bruge en specialdesignet creme, der indeholder de vigtige omega-6 samt A- og E-vitaminer. En fodbehandling henover natten, som en Velvet Smooth Natcreme, giver din hud en en chance for at absorbere fugten og opbygge et blødt, smidigt look og behagelig følelse.