Ingen sokker: Kan det føre til tør hud?


Mange mennesker rundt om i verden går ikke med sokker i hverdagen, om det så er på grund af moden, klimaet eller andet.

1. Du skal ikke bekymre dig
Vores fødder har flere tusinder svedkirtler, og dine fødder sveder meget, om du så kan lide det eller ej. Hvis du ikke har sokker på, absorberer dine sko det meste af sveden, og det giver ikke kun fodtøj, der lugter, men det kan også forårsage gnidning og vabler, da varme, fugtige fødder kan skabe friktion mod forskellige dele af skoen. Svedige fødder kan også mangedoble den svampemængde du har på fødderne. Fodsvamp elsker det mørke, fugtige miljø fra et par sko, og det er den perfekte yngleplads for fodsvampen, som er en svamp, der gror på dine fødder og forårsager skallet, kløende, revnet, tør hud især mellem dine tæer. Fodeksperter råder folk til at gå med uld- eller silkesokker, der hjælper med at absorbere sveden og dermed afhjælper fodproblemer. Hvis du virkelig vil gå med sko uden sokker, bør du tage skoene af, når du kan.

 

2. Gå dine nye sko til
At gå med nye sko uden sokker kan ofte være syld i gnidning og vabler, så det er vigtigt at gå dem grundigt til, før du går med dem hele dagen uden sokker. Gå rundt i huset med dem og kun lidt udenfor, indtil du føler, at de har udstrakt sig og formet sig efter foden. Prøv altid at vælge sko, der er lavet af materialer som læder, der nemt kan strækkes og formes efter din fod uden gnidning og gnubben.

 

3. Hold fødderne rene
Du har større sandsynlighed for at udvikle fodproblemer ved at gå uden sokker, hvis ikke du vasker og tørrer dine fødder grundigt hver eneste dag for at fjerne ophobninger af sved og bakterier. Giv dine fødder et bad med Scholl Velvet Smooth Fodbad, der indeholder grøn kaviar, havserum og vitamin E for at fugte tør hud samt løsne dine fødder op og rengøre dem. Husk at tørre dine fødder grundigt, især mellem tæerne, for at undgå fodproblemer som fodsvamp.

 

4. Husk fugtning
At gå med sandaler og klipklappere, der er åbne i hælen, kan også forårsage problemer for dine fødder. Fodeksperter er enige om, at sko med åbne hæle ikke støtter din fod lige så godt som en aflukket sko, og det kan få den fedtholdige del af hælen til at udvide sig sidelæns, hvis du går med dem ofte, hvilket kan føre til hård, tør hud. Hvis du går med sandaler dagligt, kan hælene også blive dehydrerede, fordi de konstant udsættes for luft.

Undgå tør hud på fødderne ved at behandle dine fødder med en nærende fodcreme som Scholl Velvet Smooth Dagcreme efter badet for at give dig bløde, smukke fødder. Regelmæssig fugtning af fødderne kan også forebygge smertefulde, revnede hæle, der opstår, når tør hud ikke behandles regelmæssigt. Hvis dine fødder er meget tørre, kan du prøve en dobbelt fugtbehandling ved at påføre en fugtgivende serum før din fodcreme for virkelig at komme den tørre hud til livs.

 

5. Skift mellem dine sko
Hvis du vil gå uden sokker, er det bedst at have mere end ét par sko eller sandaler, som du kan skifte mellem hver dag. Sko har brug for mindst 24 timer til at tørre for at stoppe spredningen af sporer, der kan være skyld i fodsvamp. Skift mellem sandaler og lukkede sko hver anden dag for at undgå tør hud på fødderne samt revnede hæle.