Fugtige fødder er smukke, bløde og ser sunde ud


Det er rimeligt at sige, at vores fødder med sikkerhed bliver udsat for en masse faktorer, når vi både går med vinterstøvler, danser natten lang på dansegulvet og tager en løbetur om morgenen. Lige meget hvilken livsstil du har, kan tør hud være et almindeligt onde, især ved dine fødder. Huden på dine fødder er mere modtagelig overfor indflydelsen af tør luft, fordi den har færre oliekirtler end huden på andre dele af kroppen. Det er heldigvis ikke en raketvidenskab at behandle tør hud på fødderne. Det kan en daglig fugtrutine faktisk klare, så du kan få glatte, friske fødder samt selvtilliden til at vise dem frem.

Vigtigheden ved fugtning
Når det kommer til tør hud, er det igen vigtigt at forblive hydreret. Det er her en kvalitetsholdig fugtighedscreme kommer ind i billedet. Intensive fodcremer absorberes af huden og hjælper den med at bevare sit eget naturlige vand i de yderste lag. Den fungerer også som en ekstra barriere, der beskytter huden mod vind og vejr. De nærende ingredienser som A- og E-vitamin, der findes i Scholl Intensiv Fodcreme til tør hud, er gode i kampen mod tør hud. Cremer kan anvendes regelmæssigt efter en fodscrub eller bare efter et bad for at holde din hud hydreret og blød i længere tid. Du kan endda beholde cremen på natten over, så du vågner op til et glat og blødt resultat!

 

Skrub af!
Fremkomsten af tør hud bliver til overskydende død hud på overfladen af dine fødder. Inden du påfører fugtighedscremen, bør du give dig selv en rigtig spabehandling derhjemme og bruge en afskaller som Scholl Velvet Smooth til at skure den hårde hud af med. Påfør fugtighedscreme lige efter for det bedste resultat.

 

Ikke mere vinterdvale
Det kan være fristende at ignorere vores fødder i vintermånederne, men dine fødder er lune i tykke sokker og vinterstøvler. Det er nok ikke særligt fristende at vise dine fødder frem i denne årstid. Hvis du dog ignorerer tilstedeværelsen af tør hud i denne periode, skal du starte helt forfra, når sandalerne og de højhælede sko kommer ud af garderoben! Hvorfor ikke prøve at give dine fødder noget kærlig omsorg i vintermånederne, så du er klar til den første strandtur, når det bliver sommer?

 

Puds ikke for hårdt
Mens eksfoliering er en god måde at komme den tørre hud til livs på, er det vigtigt ikke at skrubbe huden for hårdt. Skår og hudsår tager lidt tid at hele, og det kan endda forårsage en infektion. Det er bedre at skrubbe let på en ugentlig basis end at overdrive det på én gang.

 

Hold dine fødder tørre efter pleje
Det kan synes som et mærkværdigt råd, når du oplever tør hud, men det er meget vigtigt for din huds helbred at holde dine fødder væk fra fugtige forhold. Mens det er vigtigt at fugte, er det aldrig en god idé at gå med fugtige sokker og sko eller ikke at tørre dine fødder grundigt.