FiskebehandlingFiskebehandling er en eksfolierende behandling af fødder, som udføres af fisk i specielle beholdere. Det kan lyde mærkeligt, men det er værd at prøve.


Har du hørt om det?
Det er en udbredt praksis i Tyrkiet og Mellemøsten og er kun for nylig blevet populært i Europa. Måden, det fungerer på, er, at du sænker dine fødder ned i et kar med små fisk i ca. 20-30 minutter. I den tid spiser fiskene neglebånd og ligtorne samt fjerne hård og tør hud.

 

Hvad slags fisk er det?
Doktorfisk er det kaldenavn, som er givet til Garra rufa fisken, der stammer fra Kangal-området i det centrale Tyrkiet. Disse fisk har ingen tænder og bruger deres små sugemunde til at spise alger eller, i vores tilfælde, huden på fødderne.

Er det ubehageligt?
Nej, det er en naturlig peeling og også en mikromassage! I starten kan det kilde lidt, men når du bliver vant til det, føles det ret rart.

 

Er det sikkert?
Den generelle risiko for infektion er lav, hvis der er en god hygiejnestandard i spabadet. Vi vil på det kraftigste anbefale kun at gå til spabade, der har de korrekte tilladelser. Mennesker med sår, infektioner, vabler og vorter på hænder og fødder eller med diabetesfodsymptomer bør undgå denne behandling.