Tips til at undgå tåneglesvamp infektion

 

En tåneglesvamp infektion påvirker keratinen, der udgør neglen. Det er forårsaget af en ophobning af svamp, der naturligt er på foden, og symptomerne kan spænde lige fra kosmetiske såvel som smertefulde gener alt efter graden af infektion. Hvis det bliver opdaget sent, kan tåneglesvamp infektioner være vedvarende, og det kan i nogle tilfælde tage et år eller længere tid helt at fjerne det med behandlinger, hvis ikke du mister neglen. Derfor er det at foretrække, hvis man helt kan undgå at få tåneglesvamp infektion ved at tage en masse hygiejniske forholdsregler.

Hvad er tåneglesvamp infektion?

Tåneglesvamp infektion er en neglelidelse på dine fødder, der kan føre til symptomer som fortykkede negle såvel som misfarvning (neglen kan blive hvid, sort eller gul). Denne misfarvning er ofte det tidligste tegn man kan se, og det bliver ofte bare ignoreret.

En tåneglesvamp infektion er som regel smertefri til at begynde med, og det vil for det meste ikke skabe nogle videre gener. Men hvis ikke infektionen behandles, kan det forårsage smerte og ubehag, eller kan i værste tilfælde ende ud i, at du mister neglen. Tåneglesvamp infektioner kan påvirke noget af eller hele neglen inklusiv neglepladen, neglelejet og negleroden. I tilfælde hvor du føler smerte, kan det være svært og smertefuldt at have sko på og endda gå. Neglen kan blive skrøbelig senere hen, og dele af neglen kan ende med at knække af, eller neglen kan falde helt af.

 

Lær årsagen at kende

At forstå årsagen til tåneglesvamp infektionen kan hjælpe dig med at undgå at pådrage dig den i fremtiden. En ophobning af dermatofytose svampe på dine fødder (der normalt findes rundt omkring på din hud mellem tæerne) fører i bund og grund til neglesvamp. Det er derfor hovedsageligt årsagen til, at svampen ophober sig til en infektion. Her er nogle af risikofaktorerne:

 • Fugtige omgivelser som swimmingpools og fællesbade
 • Beskadiget hud eller negle som ødelagt hud
 • Dårligt helbred eller bestemte sygsomme som diabetes
 • At gå i sko, der opvarmer dine fødder og får dem til at svede
 • At gå med de samme sokker og sko flere dage i træk
 • Dårlig fodhygiejne og at undgå at vaske fødder, indlægssåler og sokker

At passe på sine fødder er i sidste ende den bedste måde at undgå en tåneglesvampe infektion, men der kan opstå problemer, der kan lede til neglesvamp (så som en flænge i din fod), der potentielt kan være årsagen til tåneglesvamp infektion.

 

Undgå tåneglesvamp infektion

At undgå tåneglesvamp infektion er nemt, husk blot disse almene råd:

 • Kig efter de tidlige tegn som små misfarvninger på neglen, der potentielt kan være starten på en infektion
 • Sørg for, at dine fødder er kølige og tørre og gå med sko, der tillader dine fødder at ånde
 • Gå med rene bomuldssokker hver dag
 • Sørg for at dine fødder er tildækkede, når du er ude, men sandaler og tøfler er et godt valg til indendørs brug, da de lader dine fødder få chancen for at forblive kølige
 • Klip jævnligt dine negle og sørg for, at de forbliver korte
 • Gå med badesko eller –sandaler når du anvender fællesbade for eksempel i et omklædningsrum i træningscentret
 • Overvej at udskifte dit gamle fodtøj regelmæssigt, og gå ikke med det samme par sko mere end to dage i træk

Tal med en praktiserende læge for at finde ud af, hvad du skal gøre, hvis du ender mede at få en infektion, eller hvis du tror du har én. Det er videnskabeligt bevist, at Scholl Neglesvampbehandling behandler neglesvampsinfektioner og dræber 99,9 % af neglesvampen ved brug. Følg disse trin til behandling på emballagen og overvind tåneglesvamp infektionen.