Opdag tidlige tegn på neglesvamp

 

Neglesvamp: De tidlige tegn

En infektion af neglesvamp er for det meste smertefri i starten. Der er dog flere tegn på neglesvamp, du skal være opmærksom på. De kan inkludere:

 • Det mest almindelige tegn på neglesvamp er fortykkelse og farveændring. Neglen kan blive gul, hvid eller sort.
 • Gule streger i sengen efter neglene (nede i fodenden) og på undersiden af neglen (tjek dine afklippede negle efter for at se det)
 • En synlig opbygning af hud- og neglefragmenter under neglen.
 • Neglen kan have lettere ved at knække, da den bliver mere og mere skrøbelig.
 • Fortykkelsen kan med tiden føre til brud af huden under neglen.
 • Hvis infektionen ikke behandles, kan komplikationer som smerte og gene opstå, og behandling kan vare i længere tid.

Men hvorfor opstår det?
Et snit eller brud på huden kan gøre det nemmere for svampen og finde frem til og indlejre sig i neglen. En infektion i tåneglen er ofte forårsaget af svampeinfektion i huden omkring tæerne, der også kan medføre fodsvamp. Svampen, der fører til dette, vokser og trives i varme, fugtige områder, så en infektion opstår nemmest, hvis man har båret træningssko i en lang periode, eller hvis du ofte har varme, svedige og indelukkede fødder. Swimmingpools, offentlige saunaer og tilsvarende varme og fugtige områder kan også huse denne svamp. Omkring en tredjedel af folk med fodsvamp udvikler også en negleinfektion. Det er især de ældre eller folk, der lider af diabetes eller fodsvamp, der har en øget sandsynlighed for at få neglesvampsinfektion. Fodsvamp påvirker som regel huden mellem dine tæer og gør, at den bliver rød, flaget og kløende.

 

Tag affære hurtigt!
Det kan være effektivt at tage sig af problemet selv i visse tilfælde. Hvis du for eksempel ikke bærer fodtøj, der får dine fødder til at overophede, holder dine negle korte og fastholder en god fodhygiejne, kan det være med til at undgå en infektion af neglesvamp. Dette kan være hurtigt nok, men det er vigtigt at reagere hurtigt, hvis du oplever disse tegn, så du kan få dem undersøgt eller behandlet. Hvis du opdager vedvarende tegn på neglesvamp, så sørg for at få det undersøgt hurtigst mulig hos din praktiserende læge. Han eller hun vil være i stand til at vejlede dig til den bedste behandling.

 

Hvad du skal gøre
 

 • Scholl's løsning på neglesvamp tager sig af symptomerne og hovedårsagen til neglesvampsinfektion. Du kan finde mere information om neglesvamp og behandlingen her.
 • Scholl Neglesvampbehandling er den ideelle løsning, hvis du lider af neglesvampsinfektion, udforsk udvalget her.
 • Sørg for at dine fødder er tørre efter behandling. Det kan du gøre ved at skifte sko og bære sokker og sko, der lader din hud ånde.
 • Det er afgørende at fastholde en rutinemæssig fodpleje, så gå ofte i bad, og sørg for, at dine negle er nyklippede. Hold øje med dit generelle helbred, da det også kan holde infektionen på afstand.
 • Udlån ikke noget af det udstyr du bruger til manicures og pedicures, som for eksempel filer og negleklippere.
 • Til sidst bør du overveje at udskifte alt dit fodtøj ved at skaffe dig af med gamle par sko og anvende midlertidige løsninger, mens du fuldfører behandlingen.

Det anbefales at du søger hjælp fra en uddannet læge, hvis du lider af en svampeinfektion, og symptomerne forværres trods behandling. Kontakt straks en læge, hvis dine tæer gør ondt eller er røde eller slimede.