Undgå ligtorne! Gør op med hård hud og få smukke fødder

 

Tag ligtorne for eksempel, hvor din krop udvikler fortykket, hård hud som en slags panser, der beskytter mod gentagne gnidning og friktion. Hvis ikke det fortykkedes, ville huden nedbrydes og bløde, dog kan ligtorne i sig selv føre til smerte og ubehag. Mens ligtorne er meget almindelige, er den gode nyhed, at det er nemt at behandle dem med hård hud fjernere derhjemme selv.

Under tryk

Ligtorne har det med at udspringe fra steder af huden, der regelmæssigt udsættes til meget tryk og friktion. Huden ophobes, så området bliver sejere end andre steder.

Hvis huden bliver for tyk, begynder ligtornene at gøre ondt, når man lægger vægt på dem, og det kan gøre din gang smertefuld. De kan opstå alle steder, men hælen, fodballen, ydersiden af de mindste og største tæer og toppen af tæerne er ofte mere påvirkelige.

Ligtorne har det også med at blive gullige, mens tør hud på fødderne som regel er hvidt eller rødt, hvis det er irriteret og kløende. Du har højere sandsynlighed for at udvikle ligtorne, hvis du går barfodet rundt, går med sko der ikke passer eller går med åbne sko.

 

Kom ind i en rutine

For at stoppe ligtorne fra at forværres, er det vigtigt at behandle dem med en hård hud fjerner og indføre en regelmæssig fodplejerutine for at holde dem i skak i fremtiden. Første skridt er at komme af med døde hudceller i ligtornen, så der er et mindre tryk.

Scholl Velvet Smooth Elektroniske Fodfil med diamantkrystaller er den perfekte hård hud fjerner til ligtorne, da den forsigtigt fjerner den døde, tørre hud hurtigt og effektivt, mens du skal bruge mindre kraft, end hvis du bruger en almindelig fodfil. Sikringsmekanismen betyder, at ligtornefjernelsen er sikker, og selv seje, tykke ligtorne fjernes nemt med rullehoveder i de forskellige kornstørrelser.

Når du har fjernet ligtornen, skal du blive ved med at fjerne hård hud for at holde den i skak, og se efter nye ligtorne regelmæssigt, så du kan behandle dem før de bliver smertefulde. Fugtning af huden med det rette produkt efter brug af en hård hud fjerner hjælper også med at opbløde det og holde ligtorne i skak (fx med Scholl Velvet Smooth Dagcreme). Du skal ikke bare vente indtil problemet begynder, før du giver dine fødder opmærksomhed!