Ligtorne: Fakta og nem fjernelse

 

Du skal dog ikke bekymre dig! Ligtornfjernelse er ofte nemt, da der er en række midler til hjemmebrug på markedet.

Der er tre forskellige slags ligtorne – en hård ligtorn, som er en lille lap af fortykket, hård hud med et lille stykke hud i midten. Der er en blød ligtorn med en tyndere overflade, der er hvid og gummiagtig eller rød og øm og ofte opstår mellem tæerne. Så er der ”seed corn”, en smertefuld klynge af små ligtorne, der ofte forekommer på hælen eller fodballen.Derfor opstår ligtorne

Ligtorne kan opstå på grund af den måde en person går på, sko der ikke passer ordenligt eller af særlige typer sko (som højhælede eller sko, der er for stramme), der skaber mere tryk på særlige områder af foden.

De forekommer oftere hos personer med tynde fødder, da de ikke har så meget naturlig polstring, og de er mere almindelige blandt folk, der ikke går med sokker i deres sko (der skaber gnidning på fødderne), eller det kan komme som et symptom på et andet fodproblem som knyster eller hammertå.

Du kan gøre nogle ting for at beskytte dine fødder fra ligtorne som at tørre dem grundigt efter vask og påføre en creme, der er særligt designet til fødderne. Regelmæssig brug af produkter til fjernelse af hård hud vil beskytte dine fødder mod ligtorne. Det gælder også, hvis du vælger behagelige sko, der passer dig ordenligt og undgå at gå med højhælede sko for ofte.

 

Tips til ligtornfjernelse

Der er en masse metoder til hjemmebehandling, når det kommer til ligtornfjernelse, og de falder ind i to kategorier – medicinerede produkter der nedbryder den fortykkede, døde hud og fjerner den samt produkter, der mindsker smerten ved at reducere trykket på ligtornen. Begge metoder har deres fordele og passer ofte til én slags ligtorne frem for en anden.

Scholl 2i1 EXPRESS ligtornsbehandling virker hurtigt og tackler dem effektivt ved mekanisk at fjerne det øverst lag af ligtornen og blødgør det, der er nedenunder. Der er også en række plasterbaserede behandlinger til ligtornfjernelse, der både yder målrettet behandling og smertelindring, da de lindrer tryk. Gelplastre er usynlige og giver øjeblikkelig aflastning fra smerten. De passer i særdeleshed til hårde ligtorne, da det ydre skjold beskytter dem mod friktion og gnidning, mens den bløde gel polstrer og tilføjer fugt, der gør ligtornfjernelsen nemmere.

Skumgummipuder løser ikke nødvendigvis problemet, men de forhindrer tryk og friktion fra sko, mens medicinerede ligtorneplastre indeholder salicylsyre (der blødgør det øverste lag af den døde hud, så det er nemmere at fjerne), der nedbryder ligtornen, mens det skaber en hynde til øjeblikkelig smertelindring, der beskytter den sunde hud rundt om dine ligtorne.