Ligtorne: Behandlingerne forklaret

 

Der er flere forskellige måder at behandle ligtorne på. Metoden afhænger af, hvor alvorlig situationen er. Men uanset hvilken metode, man vælger, indebærer den en fjernelse af presset på dine fødder og af det fortykkede hud.

Ligtornebehandling forklaret

Til behandlingen af ligtorne har Scholl et alt-i-en produkt: Scholl 2i1 EXPRESS ligtornsbehandling. Alt, hvad du behøver, er at påføre den blødgørende væske dagligt. Det nedbryder den hårde hud omkring ligtornen. Sideløbende med dette kan du bruge skraberen til at fjerne de øverste lag af ligtornen én gang hver tredje dag. Det vil reducere tykkelsen og dermed hurtigt fjerne både pres og smerte. Du skulle herefter være i stand til at se synlige resultater på blot fem dage.

Samtidig er der også Scholl Complete Corn Treatment Kit, som indeholder salicylsyre. Det er et komplet sæt, som både kan lette smerte og fjerne ligtornene. Salicylsyre er et keratolytisk middel, hvilket betyder, at det nedbryder ligtornene. De bløde skumpuder letter smerten, mens Scholl Disc System beskytter den sunde hud omkring ligtornen, ligesom Scholl Corn Cushions letter presset på foden.

Når du skal bruge produktet, tager du papiret af disketten og placerer den forsigtigt over midten af ligtornen. Dæk disketten til med en af de små skumpuder og fastgør det med en strop. Gentag dette hver dag indtil ligtornen kan fjernes. Det er vigtigt at være opmærksom på, at produktet bør undgås, hvis man har en lidelse, som giver problemer med cirkulationen (så som sukkersyge eller hjertesygdomme), eller hvis man har revnet eller beskadiget hud omkring ligtornen. Dette skyldes, at salicylsyren øger risikoen for at beskadige huden, nerverne og senerne.

Hvis ligtornen er hård

Hvis situationen er mere alvorlig, og huden omkring ligtornen er meget hård, så er det formentlig nødvendigt at søge lægefaglig hjælp. En ortopædist kan måske hjælpe med at skære noget af den hærdede hud væk med en skalpel. Det kan hjælpe med at reducere presset på vævet nedenunder.

Det er meget vigtigt, at man ikke begynder at skære ligtorne på egen hånd, da det kan skabe infektioner og gøre det hele meget mere smertefuldt. Hvis der går infektion i en ligtorn, kan den begynde at væske med materie. Hvis det sker, er det vigtigt, at man søger hjælp hos en læge med det samme.

En anden måde at angribe en særligt hård ligtorn på, er med et plaster. Scholl’s Corn Shield Gel Plasters bruger Hydra-Guard Technology til at reducere presset på ligtornen. Det ydre skjold beskytter ligtornen mod gnaven og friktion, mens den bløde gel giver ekstra beskyttelse og leverer vand til ligtornen, hvilket igen gør den nemmere at fjerne.

Før man sætter plasteret på ligtornen er det vigtigt, at huden er ren, tør og fri fra olie og cremer. Gentag behandlingen en gang om dagen indtil ligtornen er klar til at blive fjernet.

For mere information om hvilken type ligtorn, du måske har, hvordan du undgå at få dem, og hvorfor du får dem, tag da et kig på denne artikel.

 

Save