Hold dine fødder smukke og fri for ligtorne henover sommeren

 

Sommer er en af de bedste årstider. Til den hører god mad, en masse undskyldninger for at gå ud og selvfølgelig ferie! Desværre betyder det også et mylder af fodplejeudfordringer. Mange mennesker tror fejlagtigt, at fødderne kan klare sig selv uden ekstra pleje og opmærksomhed, men det er ikke tilfældet. Du bliver nødt til at tage dig ekstra godt af dine fødder, så de bliver ved med at føle sig og se flotte ud – især om sommeren. 

Dvæl ikke ved fugtige fødder

Fugtige fødder skaber en perfekt yngleplads for svamp og bakterier, der fører til, at hud- og negleinfektioner trives. Når det er varmt, og dine fødder sveder, eller du har taget sko på for tidligt efter en soppetur, kan du skabe et slaraffenland for alle infektioner, der måtte lure i nærheden. Hvis dine fødder føles fugtige, så prøv at lave om på det så hurtigt som muligt ved at skifte sko og sokker, hvis du kan.

 

Lad dine fødder ånde

Det er vigtigt at gå med sko, der ikke er for stramme eller sammensnørede i varmen. Hvis dine fødder ikke bliver udsat for nok luftstrømning, kan de begynde at svede meget og samtidig føre en masse andre problemer med sig som vabler og ligtorne. Vælg en lettere sko som en sandal eller en espadrille.

 

Fugtning

Det varme, tørre vejr har en tendens til at udtørre din hud, og det er din hud ikke immun overfor. Hvis ikke du sørger for, at dine fødder er flotte og fugtige, kan den tørre hud skabe irritation og endda revne – det sætter dig i risikozonen for infektioner og ligtorne. Scholl Fugtighedscreme til tør hud indeholder specielle ingredienser og vitaminer som hydramin og daymoist, der sikrer, at dine fødder føles glatte og fugtige hele dagen.

 

Hold øje med dine fødder!

Dette er det vigtigste tip! Det er alt for nemt at forsømme dine fødder og bare tro, at de har det fint lige meget, hvordan vejret er. Bare tag dig selv den friheden at give dem mere omsorg og opmærksomhed, hold øje med misfarvninger, knopper eller andet ud over det sædvanlige. For selvom det ikke ser ud af noget lige nu, kan det udvikle sig til at seriøst problem senere hen. Vær på forkant med hård hud og ligtorne ved at indføre det i din rutine. Det tager ikke lang tid at anvende et produkt som Scholl Creme til hård hud, og selv denne simple handling kan gøre meget for dine fødders velbehag, og dine fødder vil se smukke ud hele sommeren.