Fine sko: Undgå ligtorne når du skal i byen

 

Det er tid til den aften, du har ventet på. Du har kjolen, makeuppen, den nye frisure, men hvad med dine sko? Er dine fødder klar? Ubehagelige, stramme sko eller flatterende, men smertefulde høje hæle kan sætte deres præg, hvis du sjældent går med dem. Undgå den dunkende, smertefulde følelse og forbered dine fødder og sko med vores tips til at forhindre ligtorne, når du klæder dig på til den store aften i byen. 

Hvad er en ligtorn?

Ligtorne er områder af hård hud på dine fødder, der kan være skyld i en dunkende, smertefuld følelse, når du går rundt eller står i op lang tid ad gangen, især når du går med nye sko eller høje hæle, som dine fødder ikke er vant til. Ligtorne er formet som en indadvendt kegle, der presser ind mod nerveenderne og som kan føre til smerte og ubehag. Det gør det ubehageligt at gå, især hvis man går med stramme sko, såsom højhælede sko. Der er ofte et område af ligtorne/hård hud over ligtornen.

 

Hvorfor får jeg dem?

Ligtorne opstår efter konstant gnidning og tryk på de vægtbærende områder af din fod. Hvis dine fødder er tynde, kan du være mere tilbøjelig til at få ligtorne, da der ikke er meget naturlig polstring i dine fødder til at beskytte dem fra trykkene i hverdagen, eller hvis du har en knyst, hvor storetåens led stikker ud. Ellers kan de opstå grundet din gang eller ved at gå med de forkerte sko, enten for stramme eller for løse.

 

Hvad kan jeg gøre ved dem?

Før du overhovedet køber dine nye fest sko, skal du være sikker på, at du kan passe dem. Hvis de klemmer eller gnubber mod dine fødder i butikken, er der en god chance for, at det vil forværres, efter du har gået med dem i nogle få timer, og de ligtorne, du måtte have, vil blusse op. Hvis du vil forebygge smerten og ubehaget, bør du overveje at bruge et par støttende gel indlæg i dine sko for at fjerne trykket fra ligtorne og polstringsproblematiske områder. Er du bekymret for, at dine fodsmerter vil være ubærlige sidst på aftenen? Intet problem, bare læg et par ballerinaer eller klipklappere ned i din taske, så du kan stikke ned i dem og dulme trykket fra de høje hæle.

 

Ligtornfjernelse

Selvfølgelig er den bedste og mest smertefri måde at nyde din udeaften på målrettet ligtornfjernelse. Hvis du vil fjerne ligtorne fra dine tæer bør du prøve en målrettet behandling som Scholl Ligtorneplaster. Sæt dem på ligtornen før din bytur for øjeblikkelig smerte- og trykaflastning. For behandling der giver resultat på kun 5 dage, bør du prøve Scholl 2i1 EXPRESS ligtornsbehandling, der kan bruges til at behandle adskillige ligtorne, både hårde ligtorne ovenpå tæerne og på fodballen samt bløde ligtorne mellem tæerne. To-trins behandlingen inkluderer en spatel til at eksfoliere det øverste lag af ligtornen samt en behandlingsvæske, der trænger ind i ligtornen og hjælper med at blødgøre og fjerne den.