Vintersport og dine fødder


Vintersport kan føre til en masse fodlidelser, blandt andet vabler, forstrækninger og belastninger, ligtorne og fodsvamp. Det er vigtigt, at du går med det rette fodtøj for at beskytte dine fødder. De rette sokker, støvler og sko gør hele forskellen, men det er lige så vigtigt med en god fodplejerutine, så du ved, hvad du skal gøre, hvis der opstår problemer.

Vabler

Passende skistøvler, skøjter og udendørsstøvler er den vigtigste faktor, hvis du vil undgå gnidninger og vabler, når du befinder dig udendørs på en kold dag. Vintersport og vinterstøvler, der sidder dårligt, kan irritere ujævne, benede områder på din fod, så de er sårbare over for gnidninger og vabler.

Selvom du ikke har benede fødder, kan du få vabler, hvis dit fodtøj er for stramt eller for løst, hvilket vil påvirke din glæde ved dine aktiviteter. Det er vigtigt, at du sørger for, at du går med de rigtige strømper samt fodtøj. Alt, der er for tykt, kan få dine støvler til at føles 

Hvis du får vabler, må du ikke røre dem. Du bør i stedet investere i noget godt vabelplaster som Scholl Vabelplaster, der giver øjeblikkelig lindring.

 

Ligtorne

Hvis du er på farten hele dagen, enten grundet skøjtning, skiløb eller vandreture, er det nemt at få ligtorne. Det er områder med hård, fortykket hud, der som regel opstår på dine hæle eller dine fodballer, og de udvikler sig, når dine fødder bliver udsat for et stort tryk eller friktion.

Støvler, der er for stramme eller for løse, kan være skurken her, da de sidder på dine fødder hele dagen. Sørg for, at dine støvler sidder godt, og hvis du vil slippe af med ligtorne, skal du eksfoliere dine fødder regelmæssigt.

Efter en hård dag på farten, skal du lægge dem i blød i ti minutter og derefter bruge Scholl Velvet Smooth Elektronisk Fodfil med diamantkrystaller, en elektronisk fodfil med et mikro-vibrerende rullehoved, der hjælper dig med at slibe den hårde ligtornehud væk nemt og super hurtigt.

 

Fodsvamp

Er du på en uges skiferie og går med skistøvler hele tiden? Dine fødder er dømt til at blive lidt svedige og varme med alt den bevægelse. Det varme, fugtige og snævre miljø i dine skistøvler er den perfekte yngleplads for fodsvamp - en svampeinfektion på foden, der kan gøre dine hud rød og kløende, derefter tør og flagende.

Der er nogle få måder at undgå det på som at sørge for, at du vasker dine fødder hver dag og tørrer dem grundigt, især mellem tæerne. Det er som regel der, fodsvampen starter. Foddeodorant som f.eks. Scholl Fresh Step Antiperspirant er også en god og svedhindrende måde at holde fodsvamp væk på.

Sørg også for at investere i et par tykke akrylsokker, der vil holde dine fødder varme samt absorbere fugt. Prøv at se, om du kan stille dine skistøvler et varmt sted sidst på dagen, så de kan tørre grundigt. Hvis du rammes af fodsvamp, skal du ikke være bekymret, da der findes behandlinger, du kan udføre derhjemme.

Prøv en fodspray eller –creme, der indeholder antisvamp medicin, der hurtigt destruerer svampe på foden og forhindrer, at de bliver inficerede igen.

 

Smerter, lidelser og skrammer

Hvis du skal ud på ski, kommer du til at være ret aktiv i lang tid den dag. Sørg for, at dine fødder er klar til det ved først at sikre, at dine fødder har det behageligt ved at lægge en indlægssål i støvlen som Scholl GelActiv.

Hvis du har fodproblemer i forvejen, bør du tale med en fodekspert eller fodterapeut for at få nogle råd til, hvordan du holder øje med dine fødder. Det er godt at lave nogle styrkeøvelser nogle få uger i forvejen for at forberede dine fødder og undgå belastninger.

Sørg for at foretage nogle blide udstrækningsøvelser hver morgen før enhver aktivitet. Støvler, der er for stramme, kan forhindre cirkulationen i dine fødder, så de bliver mere sårbare over for skader og betændelse, så sørg for, at dine støvler passer perfekt. Hvis du humper rundt på smertefulde fødder sidst på dagen efter en skitur, skal du være beredt med nogle nødvendige fodplejeting.

Scholl Velvet Smooth Fodbad indeholder afslappende og hydrerende ingredienser, der beroliger og lindrer udmattede, smertefulde fødder – lige hvad du har brug for efter en hård dag på løjperne. Når dine fødder er tørre, bør du forkæle dem med en blid massage ved hjælpe af en nærende fodcreme som Scholl Velvet Smooth Natcreme, der udglatter og nærer dine fødder natten over.