Tips til behandling af hård hud under fødderne

 

Hård hud under fødderne kan føles ubehageligt og være svært at behandle. Men sådan behøver det ikke at være! Scholl har løsningen med Express Pedi. Kombiner en professionel pedicure, som giver bløde fødder, og en elektrisk fil, som nænsomt fjerner hård hud, med vores ti bedste måder at tackle hård hud på. Det giver smukke og dejligt bløde fødder på ingen tid.

Behandling af hård hud under fødderne

 

 1. Vælg det rette fodtøj

Forkert fodtøj er en væsentlig årsag til, at man får hård hud. Jævnlig brug af sandaler, klipklapper eller åbne sko udsætter fødderne for snavs og bakterier. Samtidig kan sko, der ikke sidder ordentligt, gnave og dehydrere huden, hvilket hærder den og efterlader sprækker i fødderne.

Det kan kun anbefales at vælge sko, som passer godt, og hvis du har tænkt dig at gå med åbent fodtøj – eksempelvis på en varm dag eller på en strandtur – så vask dem grundigt efter brug.

 1. Vask og læg jævnligt fødderne i blød

Hvis du regelmæssigt vasker og lægger fødderne i blød, kan du langt hen ad vejen undgå, at hård hud bliver et problem. Ved at tage nedestående forholdsregler, burde dine fødder kunne holde sig rene og bløde. De kan oftest klares under de normale baderutiner.

 1. Fugtiggør dine fødder

Når man skal forebygge hård hud, er det vigtigt at holde fødderne fugtige. Scholl fugtighedscreme optages hurtigt af huden og øger dens fugtighed. Den bør bruges daglige på rene og tørre fødder – indtil huden har optaget cremen fuldt ud.

 1. Hold dine fødder tørre (så du kan bruge en pimpsten)

Når du har haft fødderne i blød, vasket dem og fugtiggjort dem, bør du holde dem tørre. De skal helst tørres grundigt efter bad, og våde sokker skal tages af hurtigst muligt efter brug. Selvom man måske skulle tro, at det ville gøre problemet med hård hud værre, så gøre problemet med tør hud værre, når man holder dem tørrelde dem tørre. å er det nødvendigt at holde fødderne tørre, når man skal bruge effektive remedier så som pimpsten.

Pimpsten er en samling af en let vulkansk stenart, som kan bruges til at skrabe hård og tør hud væk fra fødderne. Ved at fjerne døde hudceller, gives der plads til frisk og blød hud nedenunder. Det kan dog ikke gøres effektivt, hvis ikke fødderne er fuldstændig tørre.

 1. Put gele under fødderne

Put gele under fødderne? Ja, det kan rent faktisk være en effektiv måde at fjerne hård hud på. Naturligvis er der ikke tale om den spiselige form for gele. Der er i stedet tale om vaseline, som kan påføres hærdede områder under strømperne imens du sover. Vaselinen blødgør de hårde områder og hjælper mod tørhed. Når du vågner, bør du vaske fødderne med varmt vand og en mild sæbe.

 1. Lav fodøvelser

Hvis du oplever stivhed i leddene, får artritis eller hallux valgus, kan hård hud opstå som kroppens beskyttelse af de påvirkede områder. En god måde at holde ledene fleksible på, er ved at bevæge fødderne og lave forskellige øvelser. Dette kan gøres på mange forskellige måder.
Nogle forslag hertil er:

 • Lav cirkler med fødderne (roter anklerne ti gange i begge retninger)
 • Massér fodpladerne ved at rulle en tennisbold under fødderne imens du sidder ned
 • Vrik tæerne op og ned
 • Investér i en maskine til fodmassage

Fordelen ved øvelserne er, at de kan laves hvor som helst.

De kan laves ved arbejdsbordet, foran fjernsynet eller i flyet. Øvelserne hjælper med at få god cirkulation i fødderne, hvilket mindsker risikoen for, at hård hud udvikler sig.

 1. Spis sundt

Sund kost er godt for hele kroppen – også fødderne. Hvis du spiser masser af frisk og nærende kvalitetsmad – sammen med sunde olier som olivenolie – kan du bevare en sund hud, som holder sig fugtig indefra. Samtidig er det vigtigt at drikke rigeligt med rent vand, så kroppen kan genopbygge sig selv og holde huden sund.

 1. Prøv en fiskespa

Det lyder måske underligt, men det bliver stadigt mere populært. Det indebærer, at du sætter fødderne ned i en tank varm ferskvand fyldt med tandløse doktorfisk. Det er måske ikke noget for alle, eftersom følelsen af fisk, der napper og suger i den tørre hud, kan føles lidt sjov (selvom nogen vil mene, at det føles rigtig rart!). I sidste ende kan det efterlade fødderne dejligt bløde og helt fri for hård hud.

 1. Lavendelolie.

Ved at smøre fødderne ind i lavendelolie, kan man blødgøre huden. Oliens helende egenskaber er særligt gode i behandlingen af revnede hæle. Det anbefales at putte 15 til 20 dråber lavendelolie i en skål varm vand og derefter blødgøre fødderne i vandet i 15 til 20 minutter for det bedste resultat.

 1. Pedi

Sidst, men ikke mindst, er der Express Pedi! The Velvet Smooth™ Roller Head fås nu med små diamantkrystaller, hvilket er med til at fjerne hård hud på et øjeblik. Det efterlader dig med fantastisk lækre fødder, så du ikke længere behøver at gemme dem væk.

Som du kan se, så er der mange måder at tackle hård hud på. Du skal blot finde den metode, som passer bedst til dig. Uanset hvad du vælger, så kan du roligt regne med, at bløde og smukke fødder er lige indenfor rækkevidde.