Sådan forebygger og behandler du hård hud


Vores fødder er udsat for utallige udfordringer i løbet af dagen; vi går, sidder og står i lange perioder. Det er nemt at forsømme dine fødder i vintermånederne, når de er gemt væk i varme støvler og hård hud er mere tilbøjelig til at udvikle sig i det kolde vejr, når fødder får endnu mindre opmærksomhed. Dine fødder fortjener ligeså meget pleje som resten af din krop, derfor er det vigtigt at have en hudplejerutine for dine fødder uanset årstiden, så du er klar til at vise dine smukke fødder frem i løbet af ingen tid i sommersæsonen.

Lær mere om hård hud og hvordan du undgår det

Der findes forskellige typer af hård hud på fødderne, hvoraf de mest almindelig kaldes, ja, hård hud og ligtorne. Hård hud er fodens forsvarsmekanisme, som dannes over et krakeleret område på foden som en beskyttende barriere mod yderligere skade. Hvis du bruger sko uden strømper, har en forkert gang, bruger alt for stramme eller for løse sko, eller ikke fugter fødderne, kan det forårsage hård hud. Høje hæle er en stor synder i udviklingen af ligtorne, som er mindre områder med hård hud, der har tendens til at dannes på de øverste eller yderste områder af tæerne - især på lilletåen. Normalt dannes hård hud, når huden på vores fødder bliver tør, ru og skør. Et overskud af nye celler dannes som reaktion på trykket, men disse bliver også hurtigt ru og får tit til en kedelig, gullig farve.

Som følge heraf kan der være nogle områder på fødderne med ru, cirkulære pletter, især omkring hælen eller på huden under fodsålen. Hård hud er generelt ikke skadeligt, men kan føre til smertefulde revner, bakterielle infektioner og blødning, hvis det ikke behandles eller hvis fødderne mangler regelmæssig fodpleje, såsom at få fjernet hud eller blive fugtet med særlige cremer. Som følge heraf opstår det ikke så attraktive udseende – især i sommermånederne, når sandalerne skal luftes, men det kan også være en smertefuld gene, hvis det bliver alvorligt og ikke behandles.

 

Regelmæssig fodpleje

For at bibeholde smukke, bløde og sunde fødder er det vigtigt at fjerne hård hud fra dine fødder regelmæssigt. Når det kommer til ligtorne, behøver du ikke have smerter for at en læge kan fjerne dem i løbet af ingen tid. Men der er også fodplejeprodukter, som du kan bruge hjemme. Et effektivt værktøj til ubesværet at fjerne hård hud er Scholls Velvet Smooth Fodplejeserie. Det fjerner blidt døde hudceller og efterlader fødderne bløde og smukke. En god fugtighedscreme er et andet produkt, der kan bruges til at forhindre hård hud og sørge for, at huden på dine fødder får den nødvendige fugt. Fugtet hud har mere elasticitet og er bedre i stand til at rumme bevægelser fra foden. Når huden er vel-hydreret, er den mindre tilbøjelige til at revne. Du kan pleje ru fødder med Scholl Velvet Smooth Dagcreme eller Scholl Intensiv Fodcreme til hård hud.