Sådan undgår du de mest almindelige tilfælde af revnede hæle

 

Revnede hæle kan skyldes en række forskellige grunde, fra mangel på fugtighed til åbent fodtøj. Hvis du oplever symptomer som tyk, tør hud omkring dine hæle, eller hvis du har smerter på grund af revnet hud eller hæle, kan en forklaring af dette hjælpe dig med at forstå dine lidelser, så du i sidste ende kan undgå fremtidige tilbagefald. 

En lang række forskellige årsager

Der er adskillelige mulige årsager til revnede hæle. Prøv at gennemtjekke din rutine og se, om du kan finde noget, der kan have indflydelse på det nedenunder, og prøv derefter at lave om på dine nuværende vaner.

Her er de mest almindelige årsager til fremkomsten af revnede hæle:

 

  • Manglende fugtighed – Den mest almindelige årsag til revnede hæle. Huden under dine fødder er ofte tør, hård og sprukken. Der skyldes, at huden omkring dine hæle kun indeholder få svedkirtler. Talgen gør normalt huden blød og hindrer den i at blive tør. Hvis din hud er særligt tør, opstår revnet hud nemmere på grund af den manglende elasticitet, og det kan forværre alle de nedenstående ting.
  • Underskud – Mangel på vitaminer, mineraler og zink i din kost kan påvirke din hæls helbred.
  • Tryk – At stå op i længere tid ad gangen på arbejde eller derhjemme
  • Aldrende hud – Tyk, tør, skællet hud mister sin elasticitet med alderen, og derfor kan revner forekomme hyppigere, jo ældre du bliver.
  • Lidelser – Fodsvamp, psoriasis, eksem, thyroidealidelse, diabetes og andre hudlidelser kan alle skyldes revnede hæle.
  • Overvægt – Kraftig vægt har potentialet til at forøge presset på fedtpuderne under hælene. Dette kan medføre, at fedtet udvides sidelæns, og hvis dine hæle ikke er fleksible nok, kan det lægge pres på dine fødder. Dette fører til revnede hæle.
  • Åbent fodtøj – Sandaler, der er åbne bagtil, kan få fedtet under hælene til at udvides sidelæns og forøge risikoen for revner på dine hæle. Det er vigtigt at tage sig af sine hæle, når man går med åbent fodtøj.
  • Hygiejne – Uhygiejniske omstændigheder eller forhold kan også være en af årsagerne.
  • Vand – Vand kan fjerne naturlige olier fra huden, og det kan efterlade huden hård og/eller tør. Hvis du befinder dig i fugtige områder i længere tid, som badeværelser, kan du også blive udsat for tørre og revnede hæle. Sko, der ikke passer, at stå op i længere tid eller ændring i din gang.
  • Genetik – Naturlig tørhed eller tyk, tør hud (ligtorne) omkring hælene kan være en arvelig årsag til revnede hæle. 

 

Derfor opstår revnede hæle

Revnede hæle forekommer, når huden omkring dine hæle flækker. En blanding af tørhed og pres fører til revnede hæle, når huden ikke er i stand til opretholde fugtighedsniveauet og i sidste ende bliver sårbar og revner.

 

Hvad kan jeg gøre for at undgå revnede hæle?

Øget fodhygiejne med fugt- og rensecremer kan hjælpe huden med at holde sig smidig. Scholl Creme til hælrevner indeholder keratin og 25% Urea, der hjælper med at styrke hudens naturlige fornyelsesproces, og den kan synligt forstærke revnet hud på tre dage. Prøv det og se, om dine revnede hæle oplever fremskridt. Et andet råd kan være at ændre dine kostvaner, så de indeholder mad, der er rig på calcium, jern og zink. Det kan i mange tilfælde forøge hudens helbred , selvom det er bedst først at snakke med din praktiserende læge, før du laver kostændringer. Hvis dine symptomer varer ved efter behandling, skal du opsøge en praktiserende læge eller hudlæge for at finde ud af, om der er andre potentielle årsager eller helbredsproblemer, der ligger til grund for det.