Sådan tackler man bedst revnet hud

 

Revnet hud er et problem mange mennesker står overfor, og der er flere grunde til, at det opstår. Den bedste behandlingsmetode findes ofte ved at identificere årsagen for derefter at behandle problemet hensigtsmæssigt. 

Identificering af revnet hud


Revnet hud skyldes hovedsageligt tør hud, og det opstår, når huden bliver så ru og flaget, at der begynder at blive formet små flænger på grund af manglen på tilstrækkelig fugt i huden samt manglen på elasticitet. De små flænger bliver større ved belastning (stræk og vrid, der kan forekomme grundet pres eller bevægelse), og det bliver til sprækker, der udvider sig meget dybere ind i hudens lag. Revnet hud kan også skyldes snit og hudafskrabninger, der ikke heles ordentligt, men i stedet størkner og danner de samme sprækker, der forekommer ved tør hud.

Årsager til revnet hud
Det først skridt i håndteringen af din revnede hud er at eliminere kilden. Da vi ikke altid er i stand til at undgå ting som snitsår og rifter, kan man dog tage nogle forhåndsregler mod tør hud.

Årstidsbestemte forandringer
Revnet hud og hæle er primært tilknyttet vintermånederne. Det er fordi, det kolde, tørre vintervejr udtrækker fugt fra din hud over hele kroppen, men også fra dine fødder.

Bade
Lange, varme bade kan også skylle din huds naturlige olier væk. Disse olier er altafgørende for at holde på fugten og forhindre din hud i at udtørre og sprække. Det anbefales at vælge et brusebad frem for et karbad og at begrænse disse til nogle få minutter. Du bør også undgå at skrubbe dine fødder tørre efterfølgende, da det endvidere kan medføre fjernelse af disse olier. Klap i stedet blidt dine fødder tørre og tilfør en fugtighedscreme som Scholl Fugtighedscreme til tør hud.

Skrappe sæber Sæber
Brugen af skrappe sæber kan fjerne de vigtige olier fra din hud ligesom det varme vand. Det er fristende at vaske vores fødder med stor kraft og med skrappe sæber, især når det er nødvendigt at bekæmpe fodsved (dette bør behandles med specifikke produkter). Revnet hud kan undgås ved at sikre, at du behandler dine fødder med omhu og bruger produkter, der hjælper med at bevare din huds naturlige beskyttelse.

 

Behandling af din revnede hud


Hvis du lider af revnet hud, kan du forstærke din krops naturlige fornyelses- og reparationsproces ved at anvende specifikke fugtighedscremer som Scholl Creme til hælrevner. Påfør cremen to gange dagligt på den tørre hud, og du kan se synlige forbedringer indenfor tre dage. Det er vigtigt at starte din behandling så hurtigt som muligt. Scholl creme til hælrevner bør ikke anvendes, hvis sprækkerne i hælene bløder, er betændte eller inficerede, og du børe søge råd og vejledning hos en professionel sundhedsplejer. Hvis der opstår irritation, mens du bruger produktet, skal du lade være med at bruge produktet og søge hjælp hos en professionel sundhedsplejer. For at undgå tilfælde af revnet hud på dine fødder, anbefales det jævnligt at bruge en fugtighedscreme og at fjerne hård hud.

Du behøver ikke at lide, hvis du følger vores råd om, hvordan man undgår og behandler revnet hud og holder sine fødder sunde og raske.