Sådan holder du dit vinterfodtøj tørt og svedfrit

 

Det kan være, at du fryser på hovedet, selvom dine fødder stadig sveder dernede – især hvis du går med den forkerte kombination af sokker og fodtøj eller støvler, der er for varme. Hvis fugtighed er skyld i kolde fødder, må det betyde, at dine fødder bør være dejlige og varme, jo tørrere de er. 

Gå med de rigtige sokker

Vi gør det alle sammen – prøver at få de indsvøbte fødder ned i de samme sko, vi går med, når vi har almindelige sokker på. Det vil både udstrække skoen og klemme dine fødder. Husk, at tykkere ikke nødvendigvis er bedre, og du skal kunne vrikke med dine tæer inde i skoen.

Så hvilket materiale er bedst? Nogen sværger til merinould, fordi det er let, ikke kløer, regulerer temperaturen, er naturligt antibakterielt og klarer sig godt mod fugt.

Nøglen er at gå efter uld eller bomuld. Det absorberer ikke blot sveden meget hurtigt, men det mister sin varme, når det bliver vådt. Uld kan absorbere og frastøde fugt på en måde, så foden forbliver tør.

Udover at skifte sokker hver dag, bør du have et ekstra par i nærheden, når du er ude – det er smart, hvis du hurtigt skal skifte, når de bliver våde.

 

Sæsonpræget fodtøj

Hvis du absolut skal gå med meget tykkere sokker, skal du sørge for, at dine sko er store nok til at have plads til dem. Prøv både at gå med sokker, der er isolerende og åndbare og vælg en gummisål frem for en lædersål. Det er også godt at anvende en antiperspirant deodorant til dine fødder som Scholl Fresh Step Antiperspirant. Den neutraliserer sved og hjælper med at holde dine fødder tørre, når du har brug for det.

Lædersko er fine, hvis ikke du bliver alt for våd, men vælg en helt vandtæt løsning, hvis du går i sne eller meget fugtige områder. Vælg sko med flytbare indlægssåler og hav ekstra indlægssåler med på samme måde som med sokkerne. Det kan gøre en stor forskel for, hvordan du har det, og hvor kolde dine fødder bliver, når de træder ned på nogle tørre indlægssåler.