Sådan behandler man bedst sure tæer

 

Ingen ønsker at være kendt som ham med de lugtende tæer! At blive hjemme fra en filmaften, skoshopping med vennerne eller endda en bowlingaften kan være pinlig og svært for dig at nyde på grund af lugten! Men det er ikke noget du skal bekymre dig om, da der findes mange måder, hvorpå du kan håndtere og behandle sure tæer.

Sure tæer

Sure tæer (også kaldet bromodosis) er et mere almindeligt problem, end du måske tror. Hver fod har 250.000 svedkirtler, hvilket er flere end noget andet sted på kroppen. Sved i sig selv er faktisk duftløst, det er derimod blandingen af sved og allerede tilstedeværende bakterier, der er årsagen til den hæslige lugt. Du kan være endnu mere tilbøjelig til at svede, hvis du er i teenagealderen eller gravid – på grund af de hormonelle forandringer.

 

Det skal du gøre

Forebyggelse er den bedste måde at kurere sure tæer på, og der er mange måder at gøre det på.

  • Personlig hygiejne er vigtigt – vask og tør dine fødder grundigt hver dag, da det hjælper med at holde dem friske. Det er også meget vigtigt at gå med de rigtige sokker, helst uld eller bomuld, da de vil lade dine fødder ånde, men husk at undgå nylon, da det kan opfange fugten omkring dine fødder.
  • Det er mere vigtigt, at du husker at udskifte dine sokker én gang, helst gerne to gange dagligt. Hvis du tager beskidte sokker på to dage i træk, vil det genopvarme sveden, der derefter vil føre til en fæl lugt.

    Et godt tip, når du skal vaske dine sokker, er at vende vrangen ud på dem, inden du smider dem i vaskemaskinen. På den måde er der større chance for, at de døde hudflager bliver skyllet væk

  • En anden vigtig forholdsregel du bør tage for at få dine fødder til at dufte dejligt er at bære det rigtige fodtøj! Hvis det er muligt, bør du gå med sko af læder eller kanvas, der igen vil lade dine fødder ånde, og se også om du kan udskifte dine sko fra dag til dag, så de får 24 timer til at tørre igen. Nogle krøllede aviser inden i de våde sko vil tørre dem natten over.
  • En anden god måde at forhindre svedige og lugtende fødder til at starte med er at bruge Scholl Fresh Step antiperspirant. Den fungerer ligesom en almindelig deodorant bort set fra, at du sprayer den ned i din sko før og efter brug. Den udrydder lugt øjeblikkeligt, og skoene dufter friske som nye og er lugtfri i op til 24 timer. Den er velegnet til alt fodtøj.

Alle ønsker at kunne tage deres sko af med selvtillid, så vær sikker på at have disse tips i baghovedet for at sikre, at dine fødder er friske lige meget hvad dagen bringer.