Derfor har du brug for god fodstøtte

 

Alt starter med fødderne – de er din støtte, din transport, hele dit fundament. De holder din vægt, din balance, driver dig frem og absorberer stød. Så deres stabilitet og overordnede mekaniske præstation er af afgørende betydning – og det må ikke ignoreres.

Fodstøtte

De har altid været der for enden af dine ben, og derfor tager vi dem ofte for givet. Men hvis du blot overvejer, hvordan de er opbygget, er det nemmere at værdsætte, at de skal behandles med omsorg. Hver fod består af 26 knogler, 33 led og mere end hundrede muskler, sener og ligamenter.

Her er nogle flere facts: Den gennemsnitlige person går 241.400 km. i sin levetid, som svarer til at gå rundt om jorden fem gange. Og for hver kilometer du går, bærer svangen mellem 100.000 og 150.000 kilo belastning. 90 % af os oplever en form for fodproblemer, mens 20 % lider af kronisk langvarig fodsmerte.

En stor del af din balance og gang kommer ned til formen på din svang. De forskellige former på din svang betyder, at du måske behøver mere støtte til dine fødder.

 

Vær sikker på, at dine sko passer

Vi vil alle gerne se smarte ud og følge moden. Og vi kan alle lide smertefri fødder. Men det er nogle gange svært at finde den gyldne middelvej. Hvis ikke din fod har en ordentlig støtte, kan det give din krop en forkert holdning, der kan resultere i en dårlig holdning, smerte og problemer med balancen. Så husk disse tips, når du køber fodtøj:

  • Vær sikker på, at der er plads til tæerne og hælen
  • Undgå klipklappere til fordel for justerbar fastgørelse
  • Hvis du skal gå med høje hæle, bør de være kortere end 4 cm i højden
  • Vælg sko med udskiftelig indlægssål, så du kan bruge din egen støtte
  • Prøv at finde nogle sko med en solid hæl

 

Ekstra støtte

Indlægssåler hjælper med at give mere polstring og støtte, og de forøger stabiliteten. Det kan også bidrage til at lette problemer i ryggen og hofterne. Hælpolstring kan bruges til at reducere unødvendige knæbevægelser og absorbere stød mere effektivt.

Det vigtigste er at finde den rette løsning til dig – når du finder det rette produkt, ved du det! En enkel tilpasning i dit fodtøj kan revolutionere, hvordan dine fødder har det efter en lang dag, hvor du har stået og gået i mange timer. Her kan du se Scholls udvalg af GelActive Såler.